Yeni'ye ve Yeni Mucizelere Merhaba



Çok şükür, harika olacak bir yılı daha karşılayabildik diyerek başlamak istiyorum bugünkü yazıma.

Her zaman olduğu gibi, bu yıl da başkasına ve kendimize “sağlık, mutluluk, huzur, para, aşk” diledik, bir yılı geride bıraktık ve bugün yılın birinci günündeyiz.

Kimine göre, "ESKİ (!) yıl gitti, YENİ"si geldi..

Nedense hayatımız boyunca hep bir şeyleri eskileştirme eğilimindeyiz değil mi? Bugün YENİ dediğimizin yarın ESKİyeceğini düşünmez, farkında olmadan ikisine de haksızlık ederiz.

Şimdi de eski yılı çöpe atma zamanı geldi hepimiz için..Seneye de yeni dediğimiz bu yılı çöpe atmaya çalışacağız ve bu böyle yıllarca sürüp gidecek.

Yapmayı istediklerimiz henüz yapamadıklarımız, başarmayı umduğumuz henüz başaramadığımız, olmayı istediğimiz henüz olduramadığımız vs. hepsi çıksın gitsin hayatımızdan, yepyeni bir yıl gelsin.

Galiba “Geçmişi geride bırakmak” sözüyle, geçmişi öğrendiklerimiz ve deneyimlediğimiz faydalı/faydasız güzellikleri yanımıza alarak geride bırakmayı değil, geçmişi hiç olmamış ve yaşanmamış gibi hemen gözümüzün önünden silivermek olarak algılıyoruz.

Sizce, mühim olan eskiyi hemen poşete koyup çöpe atmak mıdır yoksa başarısız sonuçlarımızı ve olduramadıklarımızı poşete doldururken, her birine tek tek bakıp, onların içerisindeki fırsatları, muhteşem dersleri cebimize koyup, sadece işimize yaramayanları poşete doldurup atmak mıdır? Hangisi kulağınıza daha hoş geldi?

Gelin, yılın ilk gününü eskileştirmeden ve de yeni bir ikinci güne geçmeden önce, kendimize sormamız gereken sorular var mı, yanıtlarımız neler önce onlara bir bakalım.

  1. Her yılın sonunda yeni gelen yıl için dilediğime uygun hayatı yeni yılda yaşayabildim mi?
  2. Eski dediğim yıldan cebime neler koydum? Neler öğrendim? Ve bu öğrendiklerimi yeni yıldaki hayatımın neresine konumlandırıp fırsata dönüştüreceğim.
  3. Kendim için dilediğim ve olmasını istediğim hayatı yaşamak için bu yıl neyi farklı yapmalıyım?
  4. Bu yeni yılda ne(ler) yaparsam kendimi daha iyi, mutlu ve huzurlu hissedeceğim?
  5. Her yıl aynı dilekleri dileyip dileyip istediğim hayatı bir türlü yaşamıma davet edemediysem bunun sebepleri neler olabilir?

Hiçbir şey için geç kalmışlık yoktur. Önümüzde telafi edeceğimiz tam 365 gün var. Ne mutlu ki, bu yılın ilk gününde var olabilme şansını yakaladık. Bugün bizim için yine doğdu. Çok kıymetli ve değerli hayatımızı güzel kılmamız için bize bir fırsat daha sunuldu. Bizden de tek beklenen, bu fırsatı değerlendirmek.

Kendimize vereceğimiz en güzel hediye ise artık tüm enerjimizi kendimize harcamak, içimizdeki güçle yapabileceklerimizin farkına vararak yapabildiklerimize hayranlıkla bakmak ve bu mucizeyi doya doya yaşamak.

Bugün, belki de hayatınızda ilk kez, kendinize 1 saat ayırma yönünde tercihinizi yapın. Kaç yaşında olursanız olun lütfen kağıdı kalemi elinize alın ve bu yıl için hedeflerinizi/isteklerinizi yazın. Aklınızda canlandırmayın..Yazın..Ve bu koca yılı kendinize armağan edin.

Öncelikle yazımın başındaki soruları kendiniz için içtenlikle cevaplayın. Ne olmak istediğinizi ve istediğiniz hayatı çok net bir şekilde tanımlayın ve hatta yazın. Sonra da istediğiniz bu yaşamı gerçekleştirebilmek için hedef belirleme adımına geçin. Dilerseniz kişisel gelişim sayfamda paylaştığım çalışma sayfalarından da faydalanabilirsiniz.

  1. Hedeflerinizi yazın ve her bir hedefinizin altına hedefinizle ilgili alt hedeflerinizi de yazın.
    • Hedeflerinizi olumlu dilde yazın. (Örn: Borçlarımdan kurtulmak yerine ödemelerimi kolaylıkla hallediyorum gibi..)
    • Hedeflerinize muhakkak bir zaman koyun. Tamamlamak için düşündüğünüz süre neyse onun 2 katı kadar süre koyun. Bu, hedefimize zihinsel olarak kendimizi hazırlamamız için çok önemli bir noktadır.
    • Belirsiz cümlelerle değil açık, net bir şekilde hedefinizi tanımlayın.
  2. Hedeflerinize ait yıllık / günlük planlar oluşturun ve her biri için çaba gösterin.
  3. Her bir hedefiniz için alet çantanızda neler var, önünüzdeki engeller, fırsatlar neler şöyle bir bakın. Hedeflerim/Taahhütlerim çalışma sayfası size yardımcı olabilir.
  4. Kolay ve öncelikli olan hedefinizden başlayın ve onu tamamlayın.
  5. Tamamladığınız her adımı ve hedefi kutlayın.
  6. Hata yapmaya açık olun ve her hatayı ödüllendirin. Çünkü size çok güzel bir şey öğretti.
Hakettiğiniz yaşamları deneyimleyebileceğiniz, hergün kendinizin daha da farkında olacağınız, içinizdeki güç ile harika fırsatlar ve mucizeler yaratabileceğiniz gerçeğini kabulleneceğiniz, YENi – ESKİ ayrımı yapmadan, her yeni gelen yılı sadece bir önceki yılın bir devamı olarak en harika haliyle deneyimleyebileceğiniz, sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum hepinize..

Nergis KAYGAS
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOSTLUK

TERCİH ZAMANI